We gaan elektrisch: Tesla en e-bike verslag

augustus 17, 2018 0 Door Brian

Hey hallo. Wij de familie Ruijs zijn om: we gaan elektrisch. Alle milieu propaganda heeft toch op ons ingeslagen met name na de extreme weersomstandigheden hier maar ook bijv. Portugal en Californië dat is niet normaal dat is onze schuld wij mensen zorgen voor smelten van de ijskappen. Maar ik ben best wel hoopvol hoor dit gaat niet zo een doom en gloom artikel worden want die hebben we al genoeg. Wij mensen zijn innovatief genoeg om tot een situatie te komen om dit om te gaan keren.

Ik zat laatst die docu te kijken van die vegans, volgens mij heet het Cowspiracy. Blijkbaar de vlees industrie is zo een beetje de grootste vervuiler. Maar ook transport, natuurlijk, al die auto’s op benzine.

Wij zijn al vegans dus op dit vlak kunnen we niet veel beter doen me dunkt. Maar qua transport was er veel winst te behalen. Sowieso gaan wij maar sporadisch op vakantie en als we gaan dan vaak in eigen land of de Ardennen of misschien dichtbij over de grens in Duitsland. Vliegen doen we bijna niet dus onze footprint op dat vlak is al redelijk klein te noemen vergeleken met andere gezinnen.

Qua persoonlijk transport, hebben we gekozen om de scooter te verkopen. En we hebben een elektrische fiets gekocht. De oude Mazda auto hebben we bij het grof vuil gezet en we hebben een Tesla aangeschaft.

De e-bike kochten we bij Fast & Furious scooters uit Alphen aan den Rijn. Deze zaak was dichtbij onze woonplaats dus we konden hier even kijken in levende lijve naar de fietsen.

Er zijn vele modellen en merken maar wij kozen uiteindelijk de elektrische damesfiets van Sparta. Dit is een topkwaliteit e-bike die goed te betalen is, van het vertrouwde merk Sparta waar we sowieso al goede ervaringen mee hebben.

Enfin, ja we moeten de vervoer af en toe opladen, dat komt kijken bij elektrisch aangevoerde middelen, maar qua comfort e.d. hebben we niets hoeven in te leveren en dit is dus een geslaagde zet geweest wat ons betreft.