Wat zeggen de kentekengegevens over een auto?

december 11, 2016 0 Door admin

Het kenteken van een auto zegt heel veel over de auto zelf. En deze informatie is tegenwoordig heel gemakkelijk op te vragen via het internet. Vroeger was deze informatie alleen beschikbaar voor handelaren maar tegenwoordig kun je zelf informatie opvragen als je het kenteken van een auto hebt. Natuurlijk kun je zo’n kentekencheck online ook doen voor je eigen auto om te controleren of de gegevens correct zijn.

Reparaties en onderhoud te zien met de kentekencheck
Met de kentekencheck kun je allerlei informatie opvragen over een auto. Niet alleen het merk, type, kleur en bouwjaar. Je kunt in deze registers ook zien welke grote reparaties aan een auto hebben plaatsgevonden. Zo kun je dus ook checken of de auto betrokken is geweest bij een aanrijding. De eigenaar kan hierover dan geen onjuiste informatie meer verstrekken omdat hij ook wel weet dat de eventueel geïnteresseerde in zijn auto dit online kan checken.

Alle informatie online beschikbaar met de kentekencheck
Alle informatie over een auto is op deze manier online beschikbaar. Het enige wat je niet kunt opvragen is wie de eigenaar van de auto is. Dit heeft uiteraard met privacy te maken. De enige die dit wel kunnen opvragen zijn daartoe bevoegde instanties zoals de politie en de Belastingdienst. Zij gebruiken de informatie bij het oplossen van misdrijven en het controleren van het nakomen van de belastingplicht voor een voertuig. Deze informatie is alleen via afgeschermde online systemen op te vragen.