Waardebepaling voor je schadeauto

april 29, 2020 Uit Door admin

Heb je een schadeauto en wil je deze verkopen? Een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden is de waarde van je schadeauto. Ben je niet zo handig met auto’s dan kun je dit altijd bepalen aan de hand van een kentekencheck. Zo een kentekencheck geeft jou achtergrondinformatie van je auto en wat de waarde ervan is.  Schade aan een auto zorgt altijd voor een lagere dagwaarde. Het kan zijn dat je een auto een grote deuk heeft. Een auto met schade heeft altijd een lagere waarde. Zelfs al kun je de schade niet meteen zien. Schade aan een auto wordt altijd genoteerd door de garage. Dit komt in je rapport te staan. Maar wat is de invloed van schade op de waarde van een auto?

Waardebepaling

De waarde van een schadeauto is afhankelijk van de hoeveelheid schade die de auto heeft opgelopen. Heeft de auto slechts beperkte beschadigingen dan kan de waarde iets hoger liggen. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de waarde van elke auto. Denk aan de leeftijd van de auto, het onderhoud, kilometerstand en grootte van de schade. Bij een schadeauto speelt dan uiteraard ook mee wat er kapot is en hoeveel het kost om de schade te repareren. De waarde van een schadeauto kun je berekenen door de dagwaarde van de auto af te trekken met de reparatiekosten. Reparaties bij verschillende dealers kunnen ook verschillen in prijs.

Wil je je auto repareren bij een merkdealer die gebruik maakt van nieuwe onderdelen dan betaal je ook meer. Om erachter te komen hoeveel de reparatiekosten zullen bedragen, kun je een offerte aanvragen bij verschillende bedrijven. Vervolgens neem je de gemiddelde prijs van deze offertes en dit bedrag trek je af van de dagwaarde van jouw auto af.  Het bedrag dat hieruit komt is de waarde van je schadeauto.