RDW gegevens

januari 7, 2017 0 Door admin

Je hebt een leuke tweedehands auto zien staan, en je denkt er erg hard over na om deze te gaan kopen. Eigenlijk weet je niet zoveel van het voertuig, maar de verkoper is een aardige kerel, heeft blauwe ogen en lijkt volledig te vertrouwen.

Je zou niet de eerste zijn die zelf geen verstand van auto’s heeft, die volledig op de blauwe ogen van de verkoper blijkt te vertrouwen. Je kunt het natuurlijk wel raden dat dat niet altijd even verstandig is.

Gelukkig kennen we in Nederland de mogelijkheid om een zogenaamde kenteken check te doen, die helemaal gratis is. Met deze kenteken check worden alle informatie opgehaald bij de RDW, die bekend zijn over de auto. We noemen dit dan ook wel de RDW gegevens, omdat de RDW deze gegevens automatisch van ieder voertuig op kenteken opslaat in haar systeem.

Met de RDW gegevens kun je al een aardig beeld krijgen van de tweedehands auto, hoewel je niet alles komt te weten. Daarom is er nog een controle mogelijk, buiten de gratis kenteken check. Bij deze controle zijn de beschikbaar gestelde gegevens niet gratis, maar kosten in totaal nog geen 10 euro. Deze gegevens, we hebben het dan bijvoorbeeld over het schadeverleden van de auto, het aantal eigenaren, een kilometerstandcheck, en de echte waarde van de auto, kunnen echter nog meer duidelijk maken over het betreffende voertuig.

Bijvoorbeeld het schadeverleden, kan best wel belangrijk zijn. Vooral als de betreffende tweedehands auto al wat ouder is. Voor deze controle van het schadeverleden wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijgehouden wat er aan de auto vervangen is tijdens kleine en grote beurten en bij de APK keuring.

Zo kun je bijvoorbeeld al vrij aardig zien of de verkoper ook daadwerkelijk alles verteld heeft. Een grote schade valt op deze manier natuurlijk haast niet te verzwijgen.

Hetzelfde is van toepassing voor de kilometerstandcheck. Bij iedere kleine en grote beurt, en bij iedere APK keuring wordt deze bijgehouden. Blijkt nu uit de kilometerstandcheck dat het aantal gereden kilometers veel minder is, dan kun je haast al raden dat er iets klopt met deze tweedehands auto.

De kenteken check, met daarin de gratis RDW gegevens geeft al veel informatie, samen met een controlevan het schadeverleden en de kilometerstand, die niet gratis zijn, kun je te weten komen of de tweedehands auto die je wilt kopen ook daadwerkelijk een erg mooie tweedehands auto is.