Boeten bij verlopen APK keuring

september 6, 2017 0 Door admin

Wanneer u een auto heeft welke u niet meer dagelijks gebruikt moeten goed opletten. Voertuig waarvan de APK-keuring verloopt mogen niet meer op de openbare weg komen. Enkele weken voor de apk verloopdatum krijgt u een schrijven vanuit de RDW. In deze brief wordt u erop geattendeerd dat uw APK-keuring binnenkort gaat verlopen. U zult dus met u auto naar een APK-keuring station moeten om ervoor te zorgen dat u auto wordt voorzien van een nieuw jaar keuring. Zodat u weer de weg op kunt.

Veel hobbyisten, autoliefhebbers hebben een tweede voertuig voor de deur staan. Dit is niet hun dagelijks vervoermiddel maar een tweede auto. Let daarbij op dat u ervoor zorgt dat u auto altijd is voorzien van een geldige APK-keuring. Wanneer uw auto twee maanden na het verstrijken van de APK-keurings datum niet is goedgekeurd loopt u het risico op een bekeuring. Deze bekeuring krijgt u automatisch op de deur mat en is een behoorlijkbedrag.

U moet uw auto schorsen?

In veel gevallen is het makkelijker gezegd als gedaan. U krijgt een brief van de RDW waarin u erop wordt geattendeerd dat u auto binnen enkele weken moet zijn goed gekeurd. Veel particulieren gaan er vanuit dat wanneer er niet met de auto gereden wordt u ook geen bekeuring kunt krijgen. Dit is echter niet waar. Vandaag de dag controleert de RDW namelijk op vervaldatum van uw APK-keuring dit gebeurt geheel automatisch. U hoeft dus niet meer met uw auto deel te nemen aan het verkeer om vervolgens staande te worden gehouden door een politieagent. Ook al rijdt u niet met de auto kunt u nog steeds een bekeuring krijgen voor het niet hebben van een geldige APK-keuring.

Wilt u dit voorkomen dan is het verstandig de auto tijdelijk te schorsen; het buiten gebruik te stellen van het voertuig. Hiervoor gaat u naar het postkantoor met alle kentekenpapieren en betaalt een klein bedrag. Dit bedrag dat u betaalt is afhankelijk van de leeftijd van de auto. Voor voertuigen ouder als 15 jaar betaalt u slechts het laag tarief. Voor jongere voertuigen geldt een hoger tarief. Is u auto eenmaal geschorst dan betekent dit dat de auto voor een jaar buiten gebruik is gesteld en niet op de openbare weg mag staan. Het voordeel hiervan is dat u ook geen wegenbelasting meer hoeft te betalen en uw ook uw verzekering tijdelijk schorsen. Let wel op gaat u de auto weer gebruiken dan moet de auto ook voorzien zijn van een geldige apk-keuring. Het is ook mogelijk om voor het einde van de schorsingsperiode uw auto voor af APK goed te laten keuren zodat u er direct mee de weg op kunt. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de RDW.