Autoverzekering? Gebruik deze tips

Autoverzekering? Gebruik deze tips

maart 14, 2016 0 Door admin

Het uitkiezen van een autoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Een WA verzekering dekt alleen de schade die je veroorzaakt met je auto bij anderen.

Een WA Plus is iets uitgebreider en dekt niet alleen de schade je zelf veroorzaakt, maar je eigen auto is tevens verzekerd bij brand, vandalisme of diefstal.

Bij een Allrisk verzekering wordt ook de schade aan je eigen auto vergoed, ook bij een Total loss verklaring. Hoe uitgebreider de dekking, hoe meer premie je betaalt. De keuze voor een autoverzekering zal mede afhankelijk zijn van je financiële situatie.

 

Schade aan je eigen auto kan grote financiële gevolgen hebben. Indien je niet genoeg spaargeld hebt voor een andere auto en afhankelijk bent van je auto, om hier bijvoorbeeld mee naar je werk te rijden, is een Allrisk verzekering een goede optie.

 

Auto’s jonger dan vier jaar zijn veelal op deze manier verzekerd. Indien je een auto op afbetaling koopt, is een Allrisk verzekering dan sterk aan te raden.

 

Je blijft op die manier nooit met een schuld zitten, terwijl de desbetreffende auto niet meer bruikbaar is. Vergelijk ook eens de hoogte van het eigen risico bedrag op vergelijkingssites.