Achteruitrijcamera is prijzig

juni 21, 2017 0 Door admin

Het is voor de bestuurder van een groot voertuig vervelend om achteruit te rijden. Grote voertuigen hebben een grotere dode hoek waardoor het tijdens het achteruitrijden veel moeilijker is om veilig achteruit te rijden. De kans op ongevallen is veel hoger bij voertuigen met een grotere dode hoek, want chauffeurs van deze voertuigen kunnen nog minder goed weten of er mensen achter het voertuig bevinden.

Om ongelukken en andere schade tijdens het achteruitrijden tegen te gaan is het mogelijk om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek weg waardoor het voor bestuurders veel makkelijker wordt om veilig achteruit te rijden. Voor bestuurders van grote voertuigen is de achteruitrijcamera een groot voordeel, maar ook bestuurders van kleine voertuigen hebben baadt bij een achteruitrijcamera omdat ze er beter mee achter het voertuig kunnen kijken. Bestuurders van kleine voertuigen kunnen met een achteruitrijcamera vanwege het betere zicht eventuele schade voorkomen omdat objecten die schade kunnen veroorzaken beter kunnen worden gezien, want eventuele schade is al snel meer dan de kosten van een achteruitrijcamera.

De reden waarom mensen nog niet massaal een achteruitrijcamera hebben is omdat achteruitrijcamera’s erg duur zijn. Een achteruitrijcamera kopen begint ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro, maar als je een geavanceerdere achteruitrijcamera wilt kom je bijvoorbeeld uit bij een draadloze achteruitrijcamera of bij één waarmee je in het donker kan kijken.

Het vervelende aan achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om een waeco camera op een orlaco monitor aan te sluiten. Een goedkopere orlaco monitor of camera van een ander merk kan je dus niet aansluiten op een goedkopere waeco monitor of monitor van andere merken. Zo is het dus niet mogelijk om voor minder dan tweehonderd euro een achteruitrijcamera aan te schaffen, dus de prijs van de achteruitrijcamera blijft hoog.