3 tips bij de aanschaf van winterbanden

3 tips bij de aanschaf van winterbanden

november 4, 2016 0 Door admin

Wanneer de temperaturen dalen, is het aan te raden om winterbanden aan te schaffen. De winterbanden bieden meer grip bij winterse omstandigheden dan zomerbanden. Het rubber wordt dan hard en onelastisch.

Met zomerbanden glijd je als het ware over het sneeuw en het ijs. En dat leidt tot gevaarlijke situaties. In veel landen is de aanschaf van winterbanden verplicht. In Luxemburg en Duitsland riskeer je hoge boetes wanneer je bij lage temperaturen nog met zomerbanden rijdt.

 

Er zijn veel verschillende soorten winterbanden te koop. Bij de aanschaf van winterbanden is het dan ook aan te raden om goed te oriƫnteren bij de verschillende aanbieders.

Je kunt vooraf testuitslagen bekijken op de websites van de Consumentenbond en de ANWB. Zo krijg je een duidelijk beeld van de prestaties. Daarnaast is het goed om de testresultaten bij de hand te houden om de prijs-kwaliteit verhouding in de gaten te kunnen houden.

Met zoveel aanbod, is dit een leidraad tijdens je zoektocht. Ook kun je gebruik maken van vergelijkingssites. Voor de montage van banden dien je de garage te betalen. Misschien kun je onderhandelen over de opslag van de zomerbanden? Dit scheelt weer in de portemonnee.